//
you're reading...

Archief

Natuurijs Zweden

unnamed

 

 

 

Beste Schaatsliefhebber,

In 5 stappen een heerlijke schaatsvakantie

1. Kijk in uw agenda

2. Reserveer overnachtingen – Een kamer in het hostel 300 meter van het ijs. (Vanaf €26 pppn. 15% korting mogelijk). Of een bungalow in het bos aan het ijs.

3. Regel een reis – Vliegen: Weze bij Nijmegen (vanaf €40 plus €50 bagage), of Schiphol (vanaf €110); Verder per trein (vanaf €40 retour) of per huurauto. Of helemaal (vanaf 1350 km) met auto/busje.

4. Schaatsen slijpen, warme kleren mee

5. Genieten maar!

Omdat ik zelf met veel plezier al enkele jaren in Zweden het natuurijs ga opzoeken, heb ik alle informatie daarover bij elkaar gezet op www.NatuurijsZweden.nl.

Hier vind je alle reisinformatie, maar ook: wanneer wordt de 200km-tocht gereden, wanneer rijdt de internationale Marathontop hun GrandPrix, waar is de koek-en-zopie, hoe lopen de geveegde banen over de meren, live-webcams en foto´s en videofilmpjes om vast in de stemming te komen. Voor de schaatsers die zeker willen zijn van goed (en geveegd) ijs in een rustige en natuurlijke omgeving, is Falun in Zweden een goede bestemming: gegarandeerd goed ijs van eind december tot eind maart*.

Bij sneeuwval een bijzonder actieve ijsvereniging die doorlopend een brede baan van circa 50 km veegt. De langste geveegde baan van Europa! En voor de afwisseling: Falun is een gezellig stadje, er zijn verschillende musea, er is een bescheiden skipiste en er zijn heel veel langlauf-loipes.

Op 5 minuten lopen van het opstappunt ligt een goed verzorgd en gezellig hostel. Een uitstekende uitvalsbasis voor schaatsen op natuurijs, en uitstekend bereikbaar vanuit Nederland. Omdat Falun veel minder druk is dan bijvoorbeeld de Weissensee, zijn er bijna geen georganiseerde reizen naar deze uitstekende schaatslokatie.

Maar met de informatie op de website van NatuurijsZweden regel je je reis zelf eenvoudig via het internet (Tip: gebruik de kant-en-klare formulieren om te vragen naar beschikbaarheid en prijs).

Met vriendelijke groet,

Wichert van Engelen

NatuurijsZweden.nl

NB: Het hostel is ook voor groepen zeer geschikt: er zijn 2- tot 6-persoons kamers. Je kunt er zelf koken. Een ontbijt kun je ter plaatse kopen, of zelf maken en in de grote eetzaal opeten. Met een groep vanaf 15 mensen kun je geheel eigen gebouw reserveren.

Weersverwachting

Weersverwachting
Harderwijk
Weeronline.nl - Meer weer in Harderwijkweeronline.nl Altijd jouw weer

Video

Aantal bezoekers

Nu online: 1
Vandaag: 0
Deze week: 53
Totaal: 227917